top of page

Türkiye'nin gözdesi : Fiat Egea ve Egea Cross

FIAT Egea

2015 yılının Mayıs ayında İtalyan otomobil üreticisi FİAT tarafından 2015 İstanbul Motor Show'da tanıtılan ve Ekim 2015'te Türkiye'de satışa sunulan, C segmenti bir aile otomobilidir. Ardından 2016 yılında, Avrupa'da Cenevre Otomobil Fuarı'nda, Türkiye'de ise Samsun Oto Show Fuarı'nda Hatchback ve Station Wagon modelleri tanıtılmıştır. Sonradan Cross modeli eklenmiştir.

Egea, Bursa'da yer alan TOFAŞ fabrikasında üretilerek 40 ülkeye ihraç edilmektedir. Sınıf olarak C segmenti aralığında bulunan Egea, eski nesli B segmenti olan Linea'nın yerini almıştır. Tasarımı FIAT Stil Merkezi tarafından yapılmıştır ve TOFAŞ, FIAT Grubu ve KOÇ Holding arasındaki ortak bir girişim tarafından geliştirilmiştir.

Egea Türkiye'de bu isimle satılırken, Avrupa pazarında FİAT Tipo, Meksika-Orta Doğu pazarında ise Dodge Neon adıyla satılmaktadır.



Fiat Egea (Türkiye'deki adıyla)



Jakub "Flyz1" Maciejewski - Yükleyenin kendi çalışması, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48097578 sdassa

Fiat Tipo (Avrupa Pazarında)





Dodge Neon (Meksika-Orta Doğu Pazarında)



Fiat Egea Cross


Fiat Egea Cross, İtalyan Üretici Olan FİAT'ın 2021 yılında Türkiye'de satışa sunduğu Egea Ailesinin 5-Kapılı C sınıfı 'Crossover' otomobil modelidir. TOFAŞ Bursa fabrikasında üretilip ihraç edilmektedir. Bazı özellikleriyle Egea Hatchback' den ayrılmaktadır.





Fiat Egea Cross



















6 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page