top of page

Ne A'sı Ne B'si İşte Karşınızda Tarihin Ticarisi : Ford Transit

Güncelleme tarihi: 29 Mar




Ford Transit, 1965'ten bu yana 8 milyondan fazla üretilen ticari araçlarla tarihin en çok satan ticari araçlarından biridir. Yıllar boyunca iniş ve çıkışları olan bir araç ama bugün hala Ford'un en çok satan araçlarından biri.

Bu otomotiv beygirinin nesilden nesile nasıl geliştiğini görmek için Ford Transit minibüsünün 50+ yılına bakacağız.

Mk 1'den mevcut Mk 8'e kadar her üretim modelinin bir resmini bulduk, böylece evrimi gözlerinizin önünde görebilirsiniz.




Öncelikle Transit'ten ve onu bu kadar popüler yapan şeylerden bahsedelim.

Ford Transit, tarihin en çok satan ticari araçlarından biridir.

Ford Transit'in bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri, çok esnek bir tür minibüs olmasıdır.

Britanya'daki Ford'un fabrikaları tarafından üretildi. Piyasaya sürüldüğünden beri kullanılan popüler bir ticari araç haline geldi.

Farklı gövde stilleri, yakıt ekonomisi ve geniş gövdesi, aracın mal taşımaktan yolcu taşımaya kadar her şeyi yapmasına olanak tanır. Britanya'nın tüm yollarında yuvarlanırken herhangi bir işletmenin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Ford Transit'in güvenilirliğinin Avrupa Pazarı arasında 2020 Uluslararası Yılın Vanı ödülünü kazanmasını sağlamasına şaşmamalı. Bu, Ford Transit minibüsünün yıllar önce birkaç ödül kazandığı için söz konusu ödül veren kuruluşun kalbini ilk kez fethetmesi değil.

İşte doğrudan Ford'dan temin edilebilen çok çeşitli Ford Transit gövde stillerinin bir listesi:


-Van

-Çift kabinli minibüs

-Tek ÅŸasi kabini

-Çift şasi kabini

-Yolcu taşıyıcı otobüs


Bu araçların çok yönlülüğü ve yaygın kullanımı, tahmin edebileceğinizden daha da ileri gider. Ford ve Westfalia, 40 yılı aşkın bir süredir rekreasyon pazarı için karavanlar üretiyor. 'Nugget', Ford Transit ve Ford Transit Custom gibi diğer Ford minibüs modellerine dayanan bir Ford / Westfalia yaratımıdır.

Bir minibüsü kendiniz dönüştürmek istiyorsanız, toplu taşıma harika bir seçimdir. Basit bir tasarıma sahip büyük bir minibüs ve internette size yardımcı olacak çok sayıda DIY dönüşüm kılavuzu var.

Transit minibüsler, uygun fiyat ve cömert oranlar gibi şaşırtıcı özellikleri nedeniyle, üç dingil mesafesi uzunluğuna ve aralarından seçim yapabileceğiniz iki farklı tavan yüksekliğine sahip olmaları nedeniyle DIY karavan dönüştürücüleri arasında tercih edilen popüler bir minibüstür.

İşte mevcut Ford Transit dingil mesafesi boyutlarının bir listesi:


-L2 - Orta dingil mesafesi

-L3 - Uzun dingil mesafesi

-L4 - Uzun dingil mesafesi EF (EF, Genişletilmiş Çerçeve anlamına gelir)


Ve mevcut iki yükseklik şunlardır:


-H2 - Orta çatı

-H3 - Yüksek tavan (L2 ve L3'te mevcut, L4'te standart)


Pekala, Ford'un Transit Van'ının orijinal zaman çizelgesine geri dönelim...

Başlangıç olarak, tüm Ford Transit minibüs nesillerine ve bunlarla ilişkili markalara basit bir genel bakış:

1965: Ä°lk Nesil Ford Transitleri

1965 - 1978: Mk1 Ford Transit

1978 - 1986: Mk2 Ford Transit


1986: Ä°kinci Nesil Ford Transitleri

1986 - 1990: Mk3 Ford Transit

1991 - 1995: Mk4 Ford Transit

1995 - 2000: Mk5 Ford Transit


2000: Üçüncü Nesil Ford Transitleri

2000 - 2006: Mk6 Ford Transit

2006 - 2014: Mk7 Ford Transit


2014: Dördüncü Nesil Ford Transitleri

2014'ten günümüze: Mk8 Ford Transit




1965: Transitin DoÄŸuÅŸu



1965 yılında Ford, 50 yılı aşkın bir süredir otomotiv endüstrisinde temel bir unsur haline gelecek ve şirketin en başarılı ve ikonik modellerinden biri olan Transit'in üretimine başladı.



Birinci Nesil Ford Transit


Mk1 Ford Transit (1965 - 1978)


Mk1 ford transit, 1965 yılında şirketin Thames marka minibüslerinin yerini almak üzere tanıtıldı. Yeni model, önceki Ford minibüs modellerinden daha fazla yük alanı sağlayan çok daha büyük ve daha yüksek bir tavan çizgisine sahip tamamen yeniden tasarlanmış bir gövdeye sahipti.

Mk1, 1969'da gömme farlar ve gövdeden daha fazla çıkıntı yapan bir ızgara dahil olmak üzere tamamen yeni bir ön uç ile güncellendi.

1965'ten 1971'e kadar nadir bir boğa burunlu versiyon mevcuttu, daha büyük Perkins dizel motorunu barındırmak için normal versiyonlardan daha uzun olan yeni bir burnu vardı.






Mk2 Ford Transit (1978 - 1986)

Yine bu aracın ilk neslinde, 1978'de Mk1, Mk2'ye yol açtı. Yuvarlak farlar kare ünitelerle değiştirildi, artık gövdeden çıkıntı yapmayacaklardı. Bunun yerine, yeni bir tam genişlikte modern ızgaraya entegre edildiler. Büyük, modern bir Ford rozeti, geleneksel Transit logosunun yerini aldı.

1983, daha büyük tamponlar ve daha az, daha geniş çıtalara ve daha birleşik bir görünüme sahip yeni bir ızgara dahil olmak üzere Mk2'de birkaç güncelleme gördü.









Ä°kinci Nesil Ford Transitleri


Mk3 Ford Transit (1986 - 1990)


Mk3 ford transit'e daha fütüristik bir görünüm kazandırıldı ve tasarımda büyük bir evrime işaret edildi. Ön camla aynı açıya ayarlanmış, ayırt edici bir eğimli burun tanıtıldı. Kare farlar dikdörtgen olanlarla değiştirildi ve ızgara artık burnun içine entegre edilmek yerine burnun önüne yerleştirildi.








Mk4 Ford Transit (1991 - 1995)


Mk3, 1991 yılında daha yuvarlak farların ve revize edilmiş bir ızgaranın takılmasıyla biraz güncellendi. Bu, selefine kıyasla farklılıklar çok az olmasına rağmen mk4 olarak bilinmeye başladı.













Mk5 Ford Transit (1995 - 2000)


1995 yılında, Ford Transits'in ikinci neslinin sonuncusu olan mk5 transit'in lansmanı yapıldı. Bu sefer en göze çarpan değişiklik, daha temiz, daha parlak bir görünüm veren, gövde rengini çevreleyen revize edilmiş uzun oval bir ızgaraydı. Diğer önemli değişiklikler, yeni ve daha güçlü bir motorun takılmasıydı.











Üçüncü Nesil Ford Transitleri


Mk6 Ford Transit (2000 - 2006)


2000 yılında Ford, yeni milenyuma hazır, tamamen yeniden şekillendirilmiş bir gövdeye sahip üçüncü nesil Transit'i piyasaya sürdü. Ayrıca standart, orta ve uzun dingil mesafesi olmak üzere üç farklı uzunlukta mevcuttu - Transitler artık sadece küçük teslimat araçlarından ziyade hafif kamyonlar veya kamyonetler gibi profesyonel transit kurye görevleri için daha uygundu.

Dış kısım artık daha alçak ve daha genişti, yan camların yerini, C sütununda buluşmak üzere etrafı saran genişleyen kapı camı panelleri aldı.












Mk7 Ford Transit (2006 - 2014)


Mk7, mk6'nın sadece bir makyajı olmasına rağmen, büyük bir makyajdı, farklılıklar önemliydi. Aslında tamamen yeni bir minibüse benziyordu. Farlar eskisinden çok daha büyüktü ve burun artık daha yüksekti ve daha derin bir ızgaraya yol açtı. Kabindeki ve motordaki diğer değişiklikler, bu geçişin bir araba gibi hissettirdiği ve bir araba performansına sahip olduğu anlamına geliyordu. Mk7, 14 yıla yayılan üçüncü neslin sonuncusuydu.











Dördüncü Nesil Ford Transitleri



Mk8 Ford Transit (2014'ten günümüze)


Model yılı 2014 olan yeni transit, tamamen yeni bir tasarımdı. Önceki minibüslerin kutulu tarzından uzaklaşıyor ve arkaya doğru süpürülmüş farlarla daha şık bir görünüme doğru ilerliyoruz.

Yıllar içinde yapılan çeşitli makyajlar ve modifikasyonlardan sonra, transitin bu son versiyonu, onu Ford'un tarihindeki en verimli, güvenli ve güvenilir ticari van haline getirmek için ince bir şekilde ayarlanmış bir versiyondur. Verimlilik, transitin gelişiminde önemli bir faktördür, yeni hibrit EcoBlue serisi, akülü elektrik motorlarını sağlam dizel motorlarla birleştirir.

Ford Transit Van, 50 yıldır mükemmelliğin sembolü olmuş, popüler bir kargo minibüsü ve yolcu minibüsü olmuştur. En çok bilinen kompakt minibüstür ve İngiltere'nin bel kemiği olarak kabul edilen araçlardan biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır - piyasadaki diğer tüm araçlardan daha fazla özellik sunar!

İşletmeler için verimliliği artırmaya yönelik en son yeniliklerden, ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilen bir eğlence aracı olarak çok yönlülüğüne kadar, bu, yatırım yapabileceğiniz en iyi araçlardan biridir. Şehirde dolaşmanın verimli bir yolunu veya aile tatilleri için eğlenceli bir şey arıyorsanız, yeni bir Ford Transit Van'a yatırım yapmayı düşünün! Tüm bu büyük faydaları ilk elden gördüğünüzde pişman olmayacaksınız. Bugün bir transit minibüsü test edin.

















11 görüntüleme0 yorum
bottom of page